Het is nu belangrijk om goed op onze gezondheid te letten. Door de corona crisis zijn we meer gaan sporten in huis. Wat eerst noodzaak was, is nu normaal geworden voor veel mensen. Veel mensen vinden het zelfs leuk om thuis te sporten! Een sportschool heeft natuurlijk voordelen, maar met een fitnessruimte thuis kun je gemakkelijk je trainingen blijven doen. Veel sporters hebben besloten om een eigen gym thuis te maken, vooral nu is dat een goede keuze. Maar hoe ziet zo'n thuis gym er eigenlijk uit? En waar kun je het beste je eigen gym maken? We hebben tips bedacht om je te inspireren en direct mee aan de slag te kunnen gaan.

Fitnessapparatuur voor thuis

Heb je moeite met het vinden van de juiste apparaten voor je thuis gym? Geen probleem! Het beste om aan te raden is om sowieso een leg press te nemen, hier kun je al veel oefeningen mee doen voor je benen die ervoor zorgen dat je spiermassa opbouwt. Ook zijn resistance bands erg in trek omdat ze makkelijk zijn om mee te nemen en op te bergen. Ze zijn erg goedkoop en leveren goede resultaten op! Een cross trainer of een loopband is ook zeker aan te raden. Dit zorgt voor het opbouwen van je conditie.

Slaapkamer

Als je niet veel ruimte hebt, kan je slaapkamer een handige plek zijn om je fitnessapparatuur neer te zetten. Hoewel je misschien niet de hele kamer kunt gebruiken voor je oefeningen, kun je nog steeds regelmatig thuis trainen. Je hebt waarschijnlijk genoeg ruimte om resistance bands te gebruiken, en daar kun je al verschillende oefeningen mee doen.

Kelder

Sommige kelders hebben gewoon fitnessapparatuur naast een biljarttafel staan, terwijl andere kelders hele kamers hebben die speciaal zijn ingericht voor fitness. Kelders zijn geweldig voor het doen van gewichtstraining omdat de vloeren en muren erg stevig zijn. Als je een home gym in de kelder hebt, heb je een sterke ruimte die perfect is voor intensieve trainingen, en je hebt ook meer comfort dan bijvoorbeeld in een garage.

Opbergruimte

Als je weinig ruimte hebt, is het belangrijk om goed na te denken over hoe je je fitnessapparatuur kunt opbergen. Slimme opbergruimte is erg handig als je een fitnessruimte thuis wilt maken. Een goede optie voor mensen met beperkte ruimte is het gebruik van planken aan de muur. Je kunt deze planken gebruiken om je gewichten, yogamatten en handdoeken op te bergen. Op die manier kun je elke centimeter van de ruimte goed benutten zonder dat het veel vloerruimte inneemt.